Ukontupa

Ivalon helluntaiseurakunnan leirikeskus Ukontupa sijaitsee Ukonjärven rannalla noin kymmenen kilometriä Ivalosta pohjoiseen. Tontilla on kelohonkainen päärakennus, sauna ja sen yhteydessä saunatupa, sekä liiteri- ja varastorakennus. Rannassa on nuotiopaikka ja laituri. Yläpihalta löytyy jalkapallokenttä.

Päärakennus

Päätalon tuvassa on takka, keittiössä sähköliesi ja suurtalousuuni, mikroaaltouuni, kaksi jääkaappia, kahvinkeitin yms. varustus astioita myöten. Erillisessä laitehuoneessa on pakastinarkku.

Saunatupa

Saunan kiuas on puulämmitteinen ja pesuhuoneessa on suihku. Isojen ryhmien lämpimän veden riittävyys on viisasta taata lämmittämällä lisäksi padassa vettä.

Saunatuvassa on kerrossänky ja kahden nukuttava sohva, minikeittiö, astiasto, lämmin vesi, takka ja oma sisävessa.

Käyttötarkoitus

Ukontupaa käytetään esim. lasten- ja nuorten leireillä, kurssipaikkana päiväretkien kohteena ja monessa muussa. Siellä vierailee seurakuntien ryhmiä eri puolelta Suomea ja monista muistakin maista. Ukontuvan avara tupa on myös mitä tunnelmallisin seurakuntalaisten perhejuhlien pitopaikkana. Lisäksi sitä vuokrataan jonkin verran myös ulkopuolisille, kouluille, päiväkodeille ja vanhustyöhön.

Ukontupa toimii itsepalveluperiaatteella, mutta tarvittaessa seurakunnasta voi tiedustella emäntää keittiöpuuhiin ja siivokseen.

Kaikki Ukontuvan tilat ovat päihteettömiä ja savuttomia.

Makuutilat

Päätuvassa neljä makuuhuonetta kerrossängyin

  • kaksi neljän hengen makuuhuonetta
  • yksi viiden hengen makuuhuone
  • yksi kuuden hengen makuuhuone
  • Päätalon parvella seitsemän vuodetta ( +vetolaveri ja lattiamajoitustilaa)
  • Päätalon tuvassa vuodesohva kahdelle
  • Vauvan pinnasänky
  • Saunatuvassa neljä vuodetta

Yhteensä 32 aikuisten vuodepaikkaa, joissa patjat, peitteet ja tyynyt. Majoittujien toivotaan tuovan mukanaan omat liinavaatteet ja pyyhket. Tarvittaessa seurakunta vuokraa niitä.