Kaupungilla

Kaupungilla on mukava liikkua sekä jalan että autolla. Mitään uhkaavia tilanteita ei ole ollut ja Addisin liikenne on omalla tavallaan mukavaa ja yllättävän toimivaa. Virallisia sääntöjä ei kovin usein noudateta, mutta toisaalta kaikki aina onnistuu. Jos huomaat ajavasi väärään suuntaan, voit tehdä U-käännöksen keskellä ruuhkaa, eikä kukaan näe siinä sen kummempaa ongelmaa. Erityisen mukavaa on ollut huomata, että poliisi on ystävä eikä vihollinen. Kaikissa isommissa risteyksissä on liikennepoliiseja, mutta he näyttävät todella tekevän työtään sen sijaan, että yrittäisivät sakottaa mistä tahansa syystä tai kerätä lahjuksia. 

Lähes kaikki päivittäin tarvittava tavara löytyy lähikatujen pienistä putiikeista.  Kolfen kaupunginosa, jossa asumme, on koulualueen ulkopuolella täysin etiopialaista aluetta. Emme ole kertaakaan nähneet täällä ketään muita valkoisia kuin koulun henkilökuntaan kuuluvia. Ostoksilla käynti on aina mielenkiintoista, koska suuremmissakaan kaupoissa ei välttämättä ole aina samoja tuotteita tarjolla. Esimerkiksi valkoista sokeria ei jossain vaiheessa meinannut löytyä mistään. Toisaalta mistä tahansa pienestä kioskista voi löytää mitä tahansa. 

Ruoka on ollut hyvää sekä koulussa että ravintoloissa. Tähän asti olemme välttäneet ravintoloissa syömistä koronavarotoimena ja tilanneet ruokaa kotiin loistavasti toimivan Deliver Addis -lähettipalvelun kautta. Saatuamme vihjeen ravintolasta, jossa henkilökunta käyttää aina maskeja ja jossa voi syödä ulkona, olemme käyneet pari kertaa ihan oikeasti ulkona syömässä Tivolissa (vastapäätä Etelä-Afrikan suurlähetystöä, jos haluatte käydä). Oli hyvää!