Rauhan tervehdys Ivalosta!

Uutiskirje 10/16

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Talvi ei pidä edelleenkään kiirettä. Valkoista on maassa nimeksi, mutta ei oikein peitteeksi. Tosin heti, kun poistutaan Ivalon kylästä, alkaa lunta olla reilummin. Pakkasta on ollut tähän mennessä enimmillään vain muutama aste, mutta lähipäivinä taidetaan jo ylittää kymmenen astetta.

Lokakuu oli työn osalta tavanomaisen vilkas. Heti kuun vaihteessa ajelimme Eevan, Pihlan ja heidän ystävänsä kanssa Kemi-Tornion nuortenleirille. Viimevuotiseen tapaan leiri oli erinomainen yhdistelmä “Kirjoituksia ja Jumalan voimaa”. Kun nämä kaksi tulevat nuorille tutuiksi, he eivät vaella eksyksissä, kuten Jeesus toteaa Matteuksen ja Markuksen evankeliumeissa.

Kotkassa pidetyillä helluntaiherätyksen vastuunkantajien syyspäivillä sai sitten nauttia paikasta valmiin pöydän ääressä. Ingemar Helmnerin opetukset olivat ainakin itselleni juuri sitä, mitä tarvitsin. Päivien ilmapiiri oli todella rakentava ja myös vaikeista kysymyksistä pystyttiin keskustelemaan avoimesti. Menomatkalla oikutellut ja korjaukseen jätetty autokin saatiin kuntoon jo ennen paluumatkaa.

Koulujen syysloman aikana olimme liikkeellä koko perheenä. Ranuan ja Pellon “mummolapaikkakuntien” lisäksi olin viikon aikana mukana seurakuntien tilaisuuksissa Ylitorniolla ja Rovaniemellä. Rovaniemellä oli rohkaisevaa nähdä, että mukana oli reilusti myös nuorempaa sukupolvea. Omalla tavallaan positiivista on sekin, että monissa seurakunnissa koetaan työn jatkuminen ja uuden sukupolven tavoittaminen isona haasteena. Uskon, että juuri oman heikkouden ja avuttomuuden tunnustaminen on avain seurakuntien sisäiseen uudistumiseen, josta taas väistämättä seuraa Jumalan antamaa kasvua.

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna oli Kemijärvellä Lapin evankelistaviikonloppu. Otsikoksi valittu “Yhteyttä luoden” toteutui hienosti ja etenkin tiiviin lauantaipäivän aikana ilmapiiri oli erikoisen vapaa ja hoitava. Jumalan lisäksi haluan kiittää ennen muuta Leif Flinkiä, joka vastasi suurelta osin viikonlopun järjestelyistä ja toteutuksesta!

Vuoden lähetessä loppuaan pyydän teitä muistamaan rukouksin tulevaa vuotta. Suunnitelmia on paljon ja Herran ohjausta tarvitaan kipeästi, jotta asiat järjestyvät oikealla tavalla ja oikealla ajalla. Kiitos, kun olet mukana!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen