Etiopiassa

Olemme asuneet nyt Etiopiassa vähän yli kolme kuukautta. Se ei ole paljon, mutta se on kuitenkin enemmän kuin missään muussa maassa Suomen ulkopuolella viettämämme aika – edes erilliset vierailut yhteenlaskien. Tansaniassa olemme olleet Aulin kanssa noin kuusi viikkoa, Kreikassa yhteensä viisi viikkoa ja muut maat ovat sitten vielä vähemmällä. Ruotsissa on toki tullut käytyä niin usein – etenkin lapsuudessa, kun asuin rajalla – että yhteenlasketun oleskeluajan arviointi on vähän hankalaa.

Täällä Etiopiassa on ollut hyvä olla. Positiivisia yllätyksiä on ollut paljon. Asunto ylitti odotukset: jokaiselle lapselle oli oma huone ja vessoja on kaksi. Naapurit ovat erityisen mukavia. Minun krooniset vaivani huomioon ottaen on aika huikeaa johdatusta, että samassa talossa asuu suolistotauteihin erikoistunut lääkäri, joka on ollut ennen tänne muuttamista USA:n parhaita asiantuntijoita omalla alallaan!

Saavuimme tänne sadekaudella ja nyt sää vain paranee, kun vuosi vanhenee. Koska Addis Abeba on 2500 metrin korkeudessa, päivän maksimilämpötilat ovat pääosin 22-26 astetta ja yön alimmat 7-12 astetta. Asunnon sisälämpötilakin on noussut sopiviin lukemiin ja kosteusprosentit ovat tippuneet radikaalisti.